Zámok u Grófa
Európske Fórum Vínnej Kultúry
Rodinný erb Všetečka Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa

Galéria umenia

Pál Barcsa (1956)
Termín: aktual

Spočiatku tvorili jeho tvorbu najmä olejomaľby a portréty inšpirované Alföldom, neskôr pastely zátiší a figurálne obrazy. Ochotne využíva staré predmety. Svojimi prácami vyhľadáva auru a vnútornú harmóniu jednotlivých tém. Jeho olejomaľby, grafiky ukazujú dokonalú pripravenosť na životné udalosti, ale zároveň nám predstavujú umelca citlivého na jednoduchú dennú realitu, chvenie ľudí, ich osudov. Postupuje sebou samým vytvorenou cestou.
Je pravidelným účastníkom umeleckého sympózia v Mártélyi, je členom umeleckej skupiny Horizont. Jeho obrazy možno nájsť v mnohých zahraničných a domácich zbierkach. Na 13 výstavách obdržal vysoké ocenenia, štipendiá mu umožnili odbornú zahraničnú orientáciu.
Podieľa sa na medzinárodných prezentáciách EFVK. Klikni
Pál Barcsa - Carlton medzinárodná výstava. S Taiwanským veľvyslancom s príležitosti št. sviatku Číny. Vo svojom aťáku v Neszmélyi. Dielo p. Barcsu z medzinárodnej výstavy v Bratislave. V rozhovore s exprimátorom Nitry p. Libantom. Detail jeho historickej pivnice. V historických pivniciach Neszmélyi.Všetečka, Barcsa, Plachý Na terase jeho ateliéru v maďarskom Neszmélyi. Umelci v maďarskom Neszmélyi.